Go Back
+ servings
Vegansk linsegryde med gulerødder og kokosmælk
Udskriv

Vegansk linsegryde med gulerødder og kokosmælk

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. kanel
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • 4 dl røde linser
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 3 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • salt

Topping

  • persille
  • creme fraiche eller soyayoghurt
  • evt. ris

Sådan gør du

  • Kom lidt olie i en gryde.
  • Hak løg og hvidløg. Tilsæt det til gryden og lad det stege lidt.
  • Tilsæt krydderierne og lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu tomatpure, hakkede tomater, vand, linser og kokosmælk.
  • Skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker. Skær peberfrugt i mindre stykker. Tilsæt det til gryden.
  • Lad linsegryden simre til linserne er møre. 
  • Smag til med salt.
  • Toppes med persille og lidt yoghurt. 
  • Velbekomme.

Noter

Linsegryden kan sagtens laves dagen før den skal spises.