Go Back
Spinatsalat med bagte tomater, blomkål og feta
Udskriv

Spinatsalat med bagte tomater, blomkål og feta

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Bagte tomater og blomkål

  • 10 cherrytomater
  • 1/4 blomkål

Dressing/marinade

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sirup / honning
  • 2 fed hvidløg, presset /finthakket
  • 1/2-1 lille tsk. salt

Resten af salaten

  • 1 håndfuld spinat
  • 1 lille rødløg
  • 100 g edamamebønner
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld feta / salatost

Sådan gør du

Bagte tomater og blomkål

  • Skær blomkål i mindre stykker og skær tomater i halve. 
    Kom dem i et ildfast fad. 
  • Rør dressingen sammen i en lille skål og hæld det i fadet. Vend det hele godt rundt. 
  • Kom fadet i ovnen ved 200grader varmluft. Bages i ca. 20 minutter, til tomater og blomkål har fået lidt farve. 
  • Imens vaskes spinat godt. Skær spinat i mindre stykker. Kom det i en skål.
  • Hak løget og kom det i salatskålen.
  • Edamamebønner kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Lad dem stå i ca. 1 minut. Hæld vandet fra og tilsæt dem til skålen. 
  • Når tomater og blomkål er færdige tages de ud af ovnen. Lad det køle af et par minutter. Bland det så sammen med salaten og vend det hele godt rundt. 
  • Top salaten med hakkede mandler og feta.
  • Velbekomme.