Go Back
Udskriv

Chili sin carne

Chili sin carne er den lækreste vegetarret med bønner, krydderier, rødvin og mørk chokolade. Jeg har i min variant også tilsat røde linser, som giver en skøn konsistens.
Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 3 løg
  • olie til stegning
  • 3 fed hvidløg
  • olie
  • 1 tsk. koriander stødt
  • 2 tsk. spidskommen stødt
  • 1 tsk. kanel stødt
  • 700 g hakkede tomater ca. 2 dåser
  • lidt rød chili
  • 2 dl røde linser
  • 4 dl vand
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 dl rødvin
  • 4 gulerødder
  • salt
  • 1 dl majs frosne eller dåse
  • 20 g mørk chokolade

Til servering:

  • ris
  • creme fraiche
  • friske koriander
  • avocado

Sådan gør du

  • Kom olie i en gryde eller på en dyb pande.
  • Hak løg (lidt groft) og hak hvidløg fint. Kom det på panden og lad det stege lidt.
  • Tilsæt koriander, spidskommen og kanel og lad det stege lidt, mens du rører godt i det.
  • Tilsæt de hakkede tomater, lidt rød chili, vand, kidneybønner og røde linser.
  • Skær gulerødder og tilsæt dem til panden.
  • Tilsæt rødvin, salt og majs.
  • Lad det hele simre - gerne 30 minutter eller mere - men minimum til de røde linser er møre.
  • Når retten har simret færdigt tilsættes hakket mørk chokolade som røres rundt, til det er smeltet. Smag retten til med salt.
  • Velbekomme!

Noter

Chili sin carne er allerbedst dagen efter. Så lav den gerne dagen før den skal serveres.