Go Back
+ servings
Kartoffel curry
Udskriv

Kartoffel curry

Ret Aftensmad
Køkken Indisk, Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 drys chiliflager
  • 1 x 1 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 5 dl vand (kom lidt i ad gangen)
  • 600 g skrællede kartofler
  • 1 dåse kokosmælk (stor)
  • 150 g røde linser
  • 1/2 stk. lime (saft)
  • 1/2 tsk. salt

Servering

  • ris til 4 personer
  • chiliflager
  • raita eller creme fraiche

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg og hvidløg fint.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
  • Riv ingefær fint.
  • Kom olie i en gryde og steg løg og hvidløg - blot til de er klare i farven, de skal ikke blive brune. Tilsæt krydderier og ingefær og rør det godt rundt.
  • Tilsæt nu tomatpuré og vand. Tilsæt kartoffeltern, kokosmælk og røde linser.
  • Lad nu retten småsimre, til kartoflerne og linserne er helt møre - cirka 30 minutter. Tilføj evt. mere vand undervejs, hvis gryderetten bliver for tyk.
  • Smag retten til med salt og limesaft.
  • Serveres med ris, creme fraiche (eller raita) og friske krydderurter. Velbekomme.