Go Back
+ servings
Pizza margherita
Udskriv

Pizza margherita

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid + kogetid 2 timer
Antal 2 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Pizzasauce

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. tomatpuré
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano / eller timian
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike (kan erstattes af alm. eddike)
  • 1 tsk. sukker
  • ½-1 tsk. salt

Pizzadej

  • 3 dl koldt vand
  • 1/4 pakke gær ( cirka 12-15g)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 400 g hvedemel (Der er forskel på mel, så prøv dig gerne frem – brug gerne manitobamel)

Pizza margherita

  • 2 kugler mozzarellaost
  • frisk basilikum

Sådan gør du

Pizzasauce

  • I en gryde kommes tomat, tomatpuré, oregano, olivenolie, sukker, æblecidereddike og salt.
  • Hak hvidløg og chili fint. Kom det herefter i gryden.
  • Lad saucen småkoge i 30 minutter. Men den bliver endnu bedre, hvis den simrer et par timer. Så lav den gerne i god tid.

Pizzadej

  • Start med at opløse gær i vandet. Jeg brugte min røremaskine til denne opskrift.
  • Tilsæt olie og salt. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt nu mel og lad dejen køre på røremaskine i cirka 10 minutter, til den er ensartet og glat. Allerhelst til dejen slipper skålens kanter. Dejen må ikke være tør, men skal heller ikke være for klistret – så må du tilsætte lidt mere mel.
  • Kom et klæde over dejen og lad den hæve 1 time et lunt sted.

Pizza margherita

  • Når dejen har hævet halvdelen af tiden, tændes ovnen på 275 (eller 250) grader varmluft. Placer en bageplade i midten.
  • Når dejen er hævet til cirka dobbeltstørrelse, er den klar til at bage med.
  • Kom en smule mel på fingrene. Tag halvdelen af dejen op og stræk i den, så den bliver større. Sørg for at lade kanterne være lidt tykkere end resten af pizzaen. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Stræk gerne mere i dejen – brug fingrene til at presse den større – men igen, lad kanterne være.
  • Smør pizzabunden med pizzasauce og fordel mozzarellaosten (enten kan du skære den i tern eller tynde skiver).
  • Når pizzaen er klar, skrues ovnen over på alm. ovn (over- og undervarme). Åben ovnen og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Dette kan godt kræve en hjælpende hånd.
  • Bag pizzaen til kanten er gylden og fyldet er færdigt. Drys med frisk basilikum.
  • Velbekomme.