1spsk.æblecidereddike(kan erstattes af alm. eddike)
1tsk.sukker
½-1tsk.salt
Pizzadej
3dlkoldt vand
1/4pakke gær( cirka 12-15g)
3spsk.olivenolie
1tsk.groft salt
400ghvedemel(Der er forskel på mel, så prøv dig gerne frem – brug gerne manitobamel)
Pizza margherita
2kugler mozzarellaost
frisk basilikum
Sådan gør du
Pizzasauce
I en gryde kommes tomat, tomatpuré, oregano, olivenolie, sukker, æblecidereddike og salt.
Hak hvidløg og chili fint. Kom det herefter i gryden.
Lad saucen småkoge i 30 minutter. Men den bliver endnu bedre, hvis den simrer et par timer. Så lav den gerne i god tid.
Pizzadej
Start med at opløse gær i vandet. Jeg brugte min røremaskine til denne opskrift.
Tilsæt olie og salt. Rør det godt rundt.
Tilsæt nu mel og lad dejen køre på røremaskine i cirka 10 minutter, til den er ensartet og glat. Allerhelst til dejen slipper skålens kanter. Dejen må ikke være tør, men skal heller ikke være for klistret – så må du tilsætte lidt mere mel.
Kom et klæde over dejen og lad den hæve 1 time et lunt sted.
Pizza margherita
Når dejen har hævet halvdelen af tiden, tændes ovnen på 275 (eller 250) grader varmluft. Placer en bageplade i midten.
Når dejen er hævet til cirka dobbeltstørrelse, er den klar til at bage med.
Kom en smule mel på fingrene. Tag halvdelen af dejen op og stræk i den, så den bliver større. Sørg for at lade kanterne være lidt tykkere end resten af pizzaen. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Stræk gerne mere i dejen – brug fingrene til at presse den større – men igen, lad kanterne være.
Smør pizzabunden med pizzasauce og fordel mozzarellaosten (enten kan du skære den i tern eller tynde skiver).
Når pizzaen er klar, skrues ovnen over på alm. ovn (over- og undervarme). Åben ovnen og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Dette kan godt kræve en hjælpende hånd.
Bag pizzaen til kanten er gylden og fyldet er færdigt. Drys med frisk basilikum.