Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Blomkålscurry
Ret
Aftensmad
Køkken
Vegetarisk
Forb. tid
20
minutter
minutter
Tilb. tid
30
minutter
minutter
Antal
4
portioner
Forfatter
Stinna
Ingredienser
Bagte blomkål
1
stk.
blomkål (mellemstørrelse)
1
spsk.
olivenolie
Blomkålscurry
2
stk.
løg
2
fed
hvidløg
olivenolie til stegning
2
tsk.
spidskommen
2
tsk.
koriander, stødt
1
tsk.
karry
2
tsk.
gurkemeje
1
tsk.
kanel
1
dåse
grønne linser (cirka 240 g kogte grønne linser)
1
dåse
hakkede tomater
1
stor dåse
kokosmælk
1
tsk.
limesaft
salt
Servering
naanbrød
ris
friske koriander
creme fraiche
cashewnødder
Sådan gør du
Bagte blomkål
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skær blomkål i mindre buketter. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over og vend dem rundt. Bages i cirka 15 minutter midt i ovnen.
Blomkålscurry
Hak løg og hvidløg fint. Kom olie i en stor pande eller gryde. Steg løg og hvidløg - det må ikke blive brunt.
Tilsæt alle krydderierne. Lad det stege kort under omrøring.
Skyl linser grundigt og tilsæt til panden. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, limesaft og salt. Lad det simre i 15 minutter.
Efter 15 minutter tilsættes bagte blomkål. Lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt.
Servering
Server med ris, naanbrød, creme fraiche, cashewnødder og friske koriander. Velbekomme.