Go Back
+ servings
Blomkålscurry
Udskriv

Blomkålscurry

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Bagte blomkål

  • 1 stk. blomkål (mellemstørrelse)
  • 1 spsk. olivenolie

Blomkålscurry

  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. kanel
  • 1 dåse grønne linser (cirka 240 g kogte grønne linser)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 1 tsk. limesaft
  • salt

Servering

  • naanbrød
  • ris
  • friske koriander
  • creme fraiche
  • cashewnødder

Sådan gør du

Bagte blomkål

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær blomkål i mindre buketter. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over og vend dem rundt. Bages i cirka 15 minutter midt i ovnen.

Blomkålscurry

  • Hak løg og hvidløg fint. Kom olie i en stor pande eller gryde. Steg løg og hvidløg - det må ikke blive brunt.
  • Tilsæt alle krydderierne. Lad det stege kort under omrøring.
  • Skyl linser grundigt og tilsæt til panden. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, limesaft og salt. Lad det simre i 15 minutter.
  • Efter 15 minutter tilsættes bagte blomkål. Lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt.

Servering

  • Server med ris, naanbrød, creme fraiche, cashewnødder og friske koriander. Velbekomme.