Go Back
+ servings
Gulerodsboller
Udskriv

Gulerodsboller

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Antal 20 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 3 dl kærnemælk
  • 2 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 1 stk. æg
  • 200 g fintrevet gulerod
  • 100 g havregryn, finvalsede
  • 800-900 g hvedemel
  • 1 tsk. salt

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Start med at lune mælk og vand i en gryde. Det skal være lillefinger-varmt (lunkent).
  • Kom gær i en skål og hæld kærnemælksblandingen over. Opløs gæren, jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt nu sukker, æg, fintrevet gulerod, havregryn og hvedemel. Hold lidt igen med hvedemel. Dejen må endelig ikke blive for tør, men skal æltes i cirka 10 minutter på røremaskine. Der er forskel på mel, så prøv dig frem. Dejen må gerne være en smule klistret, men bestemt ikke våd.
  • Sæt dejen til at hæve et lunt sted med et fugtigt viskestykke over i 1 time.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Del dejen i 20-22 boller. Tril dem runde og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et stykke plast eller et fugtigt klæde over. Lad dem hæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg eller mælk. Bages i ovnen i 15-18 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. De er færdige når de er gyldne og føles gennembagte. Lad dem køle af og spis dem lune med smør på.