Start med at lune mælk og vand i en gryde. Det skal være lillefinger-varmt (lunkent).
Kom gær i en skål og hæld kærnemælksblandingen over. Opløs gæren, jeg bruger min røremaskine.
Tilsæt nu sukker, æg, fintrevet gulerod, havregryn og hvedemel. Hold lidt igen med hvedemel. Dejen må endelig ikke blive for tør, men skal æltes i cirka 10 minutter på røremaskine. Der er forskel på mel, så prøv dig frem. Dejen må gerne være en smule klistret, men bestemt ikke våd.
Sæt dejen til at hæve et lunt sted med et fugtigt viskestykke over i 1 time.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Del dejen i 20-22 boller. Tril dem runde og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et stykke plast eller et fugtigt klæde over. Lad dem hæve i 30 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg eller mælk. Bages i ovnen i 15-18 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. De er færdige når de er gyldne og føles gennembagte. Lad dem køle af og spis dem lune med smør på.