Go Back
+ servings
Indbagt hytteostpostej
Udskriv

Indbagt hytteostpostej

Ret Aftensmad
Køkken Jul, Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 200 g knoldselleri
  • 2 stk. løg
  • 2 stk. æg
  • 200 g hytteost
  • 50 g hvedemel
  • 80 g mandler
  • 0,5 tsk. groft salt
  • peber
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 pakke butterdej
  • 1 stk. sammenpisket æg (pensling)

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader (alm. ovn).
  • Skær skrællen af knoldselleri. Skær knoldselleri i mindre stykker og hak den fint i en foodprocessor. Alternativt kan du give den groft på et rivejern. Hak løg fint (også gerne i foodprocessor). Hak mandler i foodprocessoren til sidst.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Tag butterdejen ud af pakken og placer den på et stykke bagepapir på en bageplade. Fordel farsen i midten (aflang) og tryk den i form med hænderne.
  • Skær nu butterdejen i siderne i stykker af 2 cm, så de kan foldes op om farsen. Lad enderne være, så de kan foldes op om enden på farsen. Start fra en ende af og 'flet' butterdejen op omkring farten .
  • Pensl med sammenpisket æg og bag midt i ovnen i cirka 45 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne.