Go Back
+ servings
Burgerboller
Udskriv

Burgerboller

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 13 minutter
Hævetid 2 timer
Antal 16 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 3 dl sødmælk
  • 75 g smør
  • 2 stk. æg
  • 1 spsk. sukker
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk. salt

Pensling

  • 1 stk. æg, sammenpisket
  • 2 spsk. sødmælk
  • sesamfrø

Sådan gør du

  • Start med at lune mælk. Kom smør deri og lad det smelte. Lad det køle af, til det er lillefinger-lunt.
  • Opløs gær i mælken. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i 8-10 minutter ved lav hastighed.
  • Lad dejen hæve 1 time et lunt sted. Kom et fugtigt klæde over.
  • Kom lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet og del dejen i 16 dele. Tril til boller og stram dem gerne op. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk bollerne flade, så de er cirka 8 cm i diameter.
  • Kom en frysepose og et fugtigt viskestykke over. Lad bollerne hæve 1 time.
  • Efter 30 minutter tændes ovnen på 220 grader (over-og undervarme). Sæt et ildfast fad nederst i bunden, hvor du kommer vand i. 
  • Pensl burgerbollerne med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne i 5 minutter med damp. Fjern det ildfaste fad og bag nu bollerne i cirka 8 minutter (så de får 13 minutter i alt). Hold øje med dem, der er forskel på ovne. 
  • Lad burgerbollerne køle af og spis dem med dit yndlingsfyld.