Kom vand og gær i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Tilsæt sukker, salt og hvedemel. Tilsæt blødt smør og ælt dejen, til den er blank og smidig. Det tager cirka 8-10 minutter. Dejen må endelig ikke være tør, men den skal være en smule klistret.
Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve 1 time.
Hvidløgssmør
Kom smør, finthakket persille, finthakket hvidløg og salt i en skål. Mos det godt sammen med en gaffel. Sæt det til side.
Bagning
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Hæld lidt mel på køkkenbordet.
Hæld dejen ud og rul dejen ud med en kagerulle til en rektangel.
Smør fyldet på (ikke et tykt lag). Fold den øverste del af dejen ind over dejen og det samme med den nederste del. Skær dejen i 10-12 lange strimler (cirka 2 cm brede). Del hver dej-strimmel i midten (lad den øverste 1 cm være). 'Flet' nu med de to strimler og sno derefter. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad snurrerne hæve i 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag midt i ovnen i 14-17 minutter, til de er gyldne.
Lad snurrerne køle lidt. Opbevares i en pose.
Noter
Tip: du kan sagtens fryse hvidløgssnurrerne ned. Lun dem i en ovn og de er lækre igen.