Go Back
+ servings
Broccolitærte med feta
Udskriv

Broccolitærte med feta

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Køl 15 minutter
Antal 1 tærte
Forfatter Stinna

Ingredienser

Tærtebund

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 1 lille tsk. salt
  • 4 spsk. vand

Æggemasse

  • 200 g hytteost
  • 5 stk. æg
  • peber
  • 1/2 tsk. salt
  • lidt chili
  • 1 tsk. timian, tørret
  • 1 tsk. paprika

Fyld:

  • 350 g broccoli
  • 100 g feta / salatost
  • 1 stk. løg

Sådan gør du

Tærtebund

  • Start med at lave tærtebunden. Kom mel i en skål og smuldr smøret deri. Tilsæt salt og saml dejen med vand. Dejen skal hænge sammen. Tril dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen. Sæt dejen i køleskabet i 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rul dejen ud i en cirkel, som passer til tærtefadet (cirka 27 cm i diameter). Kom tærtebunden deri og prik dejen med en gaffel. Forbag dejen i den varme ovn i cirka 10 minutter.

Fyld

  • Skær broccoli i små stykker. Hak løg fint. Vend broccoli, løg og fetaost sammen i en skål og sæt det til side.

Æggemasse

  • Rør alle ingredienserne til æggemassen sammen i en skål.
  • Fordel fyldet i tærten og hæld æggemassen over. Vend fyldet lidt rundt, så æggemassen er ordentligt fordelt.
  • Bag tærten midt i ovnen i cirka 30-40 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne.