Go Back
+ servings
Sandwichbrød
Udskriv

Sandwichbrød til madpakken

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time
Antal 10 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 1 spsk. sukker
  • 3 spsk. rapsolie eller olivenolie
  • 1 stk. æg
  • 1 dl skyr eller creme fraiche
  • 1 tsk. groft salt
  • 100 g groft mel (fx fuldkornshvedemel)
  • 100 g havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 550 g hvedemel

Topping

  • 1 stk. sammenpisket æg
  • græskarkerner, chiafrø, sesamfrø og groft salt

Sådan gør du

  • Opløs gær i koldt vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt sukker, olie, æg, skyr og salt. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt nu groft mel, havregryn, kerner og hvedemel. Dejen må endelig ikke være tør, men skal kunne formes ud på bagepladen med våde fingre - den må gerne klistre lidt.
  • Kom et stykke bagepapir på en bageplade. Fordel dejen med fingrene, så den bliver som en rektangel der er cirka 2-3 cm høj. Pensl med sammenpisket æg og drys med kerner og groft salt. Skær dejen i 10 stykker med en skarp kniv. Kom et stykke plastikwrap (eller opklippet frysepose) hen over og placer pladen et lunt sted. Lad dejen hæve i 1 time.
  • Tænd ovnen på 220 grader (alm. ovn - dvs. over-og undervarme).
  • Bages midt i ovnene i cirka 13-15 minutter. Brødene skal være gyldne og lyde hule, når du banker under bunden.
  • Lad dem køle af og bræk dem fra hinanden. Opbevares i en pose og fryses gerne ned, så holder de sig bedst.

Noter

Madpakkebrødene er allerbedst, hvis de fryses ned og lunes når de skal bruges. Så undgår du at de bliver tørre.