Go Back
Udskriv

Kerneboller uden mel

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 150 g skårne rugkerner
  • 4 spsk. chiafrø
  • 100 g hørfrø
  • 100 g havregryn
  • 50 g græskarkerner / solsikkekerner
  • 4 stk. æg
  • 1 dl vand
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 70 g tørrede tranebær
  • 2 spsk. sødt sukrin, honning, ahornsirup

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Kog rugkernerne i en gryde med vand i 10 minutter.
  • Hæld vandet fra og skyl dem med koldt vand.
  • Kom rugkerner, chiafrø, hørfrø, havregryn, solsikkekerner, æg, vand, salt, kanel, kardemomme, tørrede tranebær og sødende i en skål.
  • Rør det hele godt rundt.
  • Form bollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages i 30-40 minutter. Lad dem køle af før de spises.
  • Velbekomme!