Go Back
+ servings
Udskriv

Lidt sundere træstammer

Ret Søde snacks
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 6 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

marcipan

  • 200 g mandler
  • 10 stk. dadler
  • evt. lidt vand

romkugle-masse

  • 100 g mandler
  • 10 stk. dadler
  • 50 g kokosmel
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 3-4 tsk. romessens eller ægte rom
  • et drys salt
  • 1 spsk. kokosolie

pynt

  • 90 g mørk chokolade
  • frysetørrede jordbær

Sådan gør du

  • Start med at lave marcipanen. Blend mandlerne til mel (eller næsten) i en minihakker/kaffekværn.
  • Kom mandelmel i en skål og blend dadlerne med lidt vand. Hvis din minihakker ikke kan dette, kan dadlerne moses med en gaffel.
  • Bland mandelmel og dadlerne godt sammen med hænderne. Kom marcipan på køl, til den skal bruges. Gerne minimum 30 minutter.
  • Imens laves romkugle-massen. Kom alle ingredienserne i en minihakker og blend det godt sammen.
  • Massen stilles også på køl i minimum 30 minutter.
  • Efter køl rulles marcipanen ud i den ønskede tykkelse. Dette gøres mellem 2 stykker film. Hvis det klistrer for meget, så drys lidt mel på.
  • Lav små 'pølse' formede ruller af romkugle massen og kom dem på marcipanen, skær marcipanen til i passende størrelser.
  • Pak marcipanen om romkugle-rullerne.
  • Enderne dyppes i smeltet chokolade.
  • Drys evt. med frysetørrede jordbær. Opbevares på køl.
  • Velbekomme!