Go Back
+ servings
Udskriv

Rabarberkage med mandler og havregryn (sundere rabarberkage)

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 100 g mandler
  • 100 g havregryn
  • 80 g smør smeltet
  • 1 dl mælk jeg brugte havremælk
  • 1 tsk. bagepulver
  • lidt mandelessens
  • et drys salt
  • 10 dadler
  • 1/2 dl sirup jeg brugte agavesirup
  • 150 g rabarber
  • evt. 1/2 tsk. vaniljepulver
  • lidt mandelflager til at toppe med

topping:

  • flormelis til at drysse kagen med

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom havregryn og mandler i en blender og blend det, så det er helt finthakket. Brug evt. en minihakker eller foodprocessor
  • Tilsæt æg, smeltet smør, mælk, bagepulver, mandelessens, salt, dadler og sirup. Blend det godt sammen.
  • Skær rabarber i tynde skiver. Tilsæt det i dejen og rør det godt rundt.
  • Kom bagepapir i en springform (22-24 cm i diameter). Kom dejen deri. Top kagen med mandelflager eller hakkede mandler.
  • Bag kagen midt i ovnen, til den er gylden. Prik i den med en gaffel for at se, om den er færdig. Jeg gav min ca. 25-30 minutter, men der er forskel på ovne.
  • Kagen spises lun, drysses med flormelis og spises gerne med en klat creme fraiche.