Go Back
+ servings
Hyben ketchup
Udskriv

Hyben ketchup

Ret Dip og dressinger
Køkken Vegetarisk
Antal 1 flaske
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 500 g tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 æbler
  • 25 rensede hybenskaller
  • 3 fed hvidløg
  • 3 skalotteløg løg
  • 1 spsk oliveolie
  • 1 dl vand
  • dl økologisk æblecidereddike
  • 2 spsk honning
  • 1 x 1 cm frisk ingefær
  • 10 stk. hele nelliker
  • 10 stk. hele sorte peberkorn
  • Salt og peber fra kværn

Sådan gør du

  • Skyl tomater og del dem i halve.
  • Hak løg og hvidløg, det må gerne være groft.
  • Kom olivenolie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege lidt, men det skal ikke blive brunt.
  • Rens hyben - kernerne skal fjernes. Skær dem i halve og kom dem i gryden.
  • Fjern kernehuset i æblerne og skær æblerne i tern. Tilsæt dem til gryden.
  • Tilsæt tomat, krydderier, hakket ingefær, honning, æblecidereddike og vand.
  • Lad det små-koge i ca. 40 minutter. Husk at røre i gryden, så det ikke brænder på.
  • Når tomater og hyben er kogt helt ud, blendes massen. Brug en blender eller en stavblender.
  • Smag bagefter til med salt og peber.
  • Hvis massen er for tyk, så kom en smule mere vand i.
  • Varm ketchuppen godt igennem i gryden igen.
  • Kom ketchuppen i en skoldet flaske. Opbevares på køl.