Skyl tomater og del dem i halve.
Hak løg og hvidløg, det må gerne være groft.
Kom olivenolie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege lidt, men det skal ikke blive brunt.
Rens hyben - kernerne skal fjernes. Skær dem i halve og kom dem i gryden.
Fjern kernehuset i æblerne og skær æblerne i tern. Tilsæt dem til gryden.
Tilsæt tomat, krydderier, hakket ingefær, honning, æblecidereddike og vand.
Lad det små-koge i ca. 40 minutter. Husk at røre i gryden, så det ikke brænder på.
Når tomater og hyben er kogt helt ud, blendes massen. Brug en blender eller en stavblender.
Smag bagefter til med salt og peber.
Hvis massen er for tyk, så kom en smule mere vand i.
Varm ketchuppen godt igennem i gryden igen.
Kom ketchuppen i en skoldet flaske. Opbevares på køl.