Go Back
+ servings
Bagt græskar
Udskriv

Bagt græskar

Opskriften herunder rækker som tilbehør til 4 personer.
Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. hokkaidogræskar brug økologiske, så kan du også spise skallen
  • revet skal af 2 økologiske citroner
  • 1 stk. håndfuld friske krydderurter timian og rosmarin
  • 50 g revet parmesanost evt mere - jo mere ost, jo sprødere kant
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Skær toppen af græskaret og tag fyldet ud med en ske.
  • Kernerne kan bruges til Ovnristede græskarkerner.
  • Skær græskar ud i skiver - de skal ca. være 1 cm tykke.
  • Kom dem i en pose, hvori resten af ingredienserne blandes i. Kom godt med salt i, da hokkaidogræskar er ret sødt.
  • Vend det hele godt rundt og fordel det herefter på en bageplade.
  • Bages ved 200g varmluft til de er gyldne men møre. Test dette ved at prikke i dem med en gaffel.
  • Spises med det samme. Drys evt. med groft salt, hvis du ikke har fået nok salt på.
  • Velbekomme.