Server evt. retten med en skøn salat til. Opskriften herunder rækker til 20 vegetariske deller.
Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 30 minutterminutter
Forfatter Stinna
Ingredienser
Vegetariske boller
1dåsekidneybønner
1stk.æg
1,5dlhavregryn
50gsoltørrede tomater (i olie)
1dryschili
1håndfuldbredbladet persille
1stk.løg (skåret i mindre stykker)
1fedhvidløg (presset)
1tsk.sød paprika
1tsk.timian
50gparmesanost, groftrevet
2spsk.olivenolie
1dlhvedemel
salt og peber
Tomatsauce
olie til stegning
1stk.løg
1fedhvidløg
1dåsehakkede tomater
70gtomatpure (cirka 2 spsk.)
1tsk.oregano, tørret
1tsk.timian, tørret
1tsk.æblecidereddike
1dlpiskefløde
salt og peber
Pasta
2pakkerfrisk pasta
Sådan gør du
Skyl kidneybønner grundigt. Tilsæt dem til en foodprocessor.
Tilsæt æg, havregryn, soltørrede tomater, chili, persille, løg, hvidløg og krydderier. Blend det godt sammen.
Tilsæt nu parmesanost, olivenolie, hvedemel, salt og peber. Blend det godt sammen - dog må massen gerne stadig have lidt struktur. Lad det hvile lidt, mens panden gøres klar.
På en varm pande (cirka middelvarme) kommes olie. Start med at stege en delle - så kan du nemlig smage om der mangler salt eller andre krydderier.
Steg herefter alle bollerne i olie - og i god tid. De skal være sprøde og faste indeni.
Tomatsauce
Imens bollerne steger, laves tomatsaucen.
Start med at hakke løg og hvidløg fint. Kom olie på en pande og steg løg og hvidløg – det skal ikke brunes, men stege til de er klare.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, oregano, timian og æblecidereddike. Lad det koge ind. Tilsæt fløde og rør godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Servering
Kog pasta efter anvisning på pakken. Vend det kogte pasta sammen med tomatsaucen. Top retten med de vegetariske boller og frisk timian.
Velbekomme.
Noter
Hvis I er meget sultne, så kog ekstra pasta og server evt. brød eller en salat til.