Go Back
+ servings
Udskriv

Friske forårsruller

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk, vietnamesisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 3 stykker rispapir pr. person

fyld:

  • 1 peberfrugt
  • 1 spsk limesaft
  • 1 spsk. soya
  • lidt sesam
  • olie til stegning
  • spinat
  • avocado
  • friske koriander

peanutbutter-dip:

  • 3 spsk. peanutbutter (jeg bruger en crunchy uden sukker)
  • 2 spsk. olie (gerne en der er mild i smagen)
  • 2 spsk. soyasauce
  • ½ dl vand
  • 1 spsk. limesaft

Sådan gør du

  • Start med at lave peanutbutter-dippen.
  • Alle ingredienserne til dippen blendes sammen, smages til med salt og limesaft.
  • Når dippen er færdig, skal de stegtes peberfrugter laves.
  • Skær peberfrugterne i lange strimler.
  • Rist sesamfrø på en tør pande. De skal kun lige blive gyldne.
  • Kom lidt olie i en gryde.
  • Steg peberfrugterne i gryden, til de bliver lidt bløde.
  • Tilsæt soyasauce og limesaft.
  • Tilsæt til sidst de ristede sesamfrø og rør rundt.
  • Skær det friske fyld i passende strimler - jeg brugte avocado, frisk spinat og friske koriander.
  • Nu skal forårsrullerne rulles.
  • Kom rispapiret under kold vand, så det er vådt på begge sider.
  • Kom nu det våde rispapir på en tallerken.
  • Kom fyldet i midten (stegte peberfrugter, spinat, avocado og koriander).
  • Fold siderne ind over midten og rul forårsrullen, så de andre sider også lukkes.
  • Spises med det samme - husk peanutbutterdippen! Velbekomme.

Noter

Prøv også at komme mango, gulerødder eller ananas i de friske forårsruller.