Go Back
Udskriv

Sundere chokoladetærte

Ret Bagværk
Køkken Sundere søde sager, Vegansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 8 stykker
Forfatter Stinna

Ingredienser

bund:

  • 200 g mandler
  • 12 stk. dadler bløde og uden sten
  • ét drys salt
  • 2 spsk. kokosolie fast form

chokolade-fyld:

  • 1,5 dl fed kokosmælk den fede del der ligger øverst, efter nogle timer på køl
  • 60 g mørk chokolade
  • evt. 1-2 tsk. agavesirup

pynt:

  • friske bær

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Først skal bunden laves.
  • Kom mandler i en minihakker, blender eller kaffekværn og mal det til groft mel. Kom mandelmelet i en skål.
  • Mos dadler sammen med kokosolie. Det kan gøres i en kraftig minihakker, eller man kan gøre det med en gaffel mod et hårdt underlag.
  • Kom dadlerne i mandelmelet og tilsæt salt. Bland det hele godt sammen med hænderne.
  • Beklæd en springform med bagepapir og kom dejen heri. Dejen skal nu mases ud til kanterne og lidt op ad siderne, så man får en tærtebund.
  • Bages i ovnen i 20 minutter ca.
  • Imens laves fyldet ved at komme den fede del af en dåse kokosmælk i en gryde og tænde for middel varme.
  • Tilsæt mørk chokolade og rør rundt. Det skal stå lidt tid, for at chokoladen og kokosmælken er godt blandet sammen. Smag til med lidt sirup.
  • Når bunden er færdig tages den ud af ovnen og køler af. Når bunden er kold kommes fyldet på og kagen sættes på køl i en times tid, til chokoladecremen er stivnet.
  • Pynt med friske bær og spises kold.
  • Velbekomme!