Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Hurtige grovboller
Ret
Bagværk
Køkken
Vegetarisk
Forb. tid
10
minutter
minutter
Tilb. tid
30
minutter
minutter
Hævetid
30
minutter
minutter
Antal
12
stk.
Forfatter
Stinna
Ingredienser
25
g
gær
3
dl
lunkent vand
1
spsk.
olivenolie
2
små tsk. salt
2
dl
surdej
eller et surmælksprodukt og lidt ekstra mel
1
tsk.
honning / sirup
1
dl
kerner
jeg brugte solsikkekerner
2
dl
havregryn
3
dl
rugmel
4-5
dl
hvedemel
1
æg til pensling
kerner til topping
Sådan gør du
I en skål opløses gær i lunkent vand.
Tilsæt resten af ingredienserne, men hold lidt igen med hvedemel.
Rør det hele sammen, til dejen er fast men stadig lidt klistret. Tilsæt evt. mere hvedemel hvis nødvendigt.
Sæt dejen til at hæve et lunt sted med et viskestykke over. Lad den hæve i 30 minutter.
Kom bagefter dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte bare hænderne.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med kerner.
Sæt bollerne i en kold ovn og tænd på 200 grader (ikke varmluft).
Giv bollerne 25-30 minutter. De fik 30 minutter i min ovn, men ovne kan variere.
Spises lune med smør.
Velbekomme.
Noter
Grovbollerne kan sagtens fryses.