Go Back
+ servings
Udskriv

Hurtige grovboller

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 30 minutter
Antal 12 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 små tsk. salt
  • 2 dl surdej eller et surmælksprodukt og lidt ekstra mel
  • 1 tsk. honning / sirup
  • 1 dl kerner jeg brugte solsikkekerner
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl rugmel
  • 4-5 dl hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • kerner til topping

Sådan gør du

  • I en skål opløses gær i lunkent vand.
  • Tilsæt resten af ingredienserne, men hold lidt igen med hvedemel.
  • Rør det hele sammen, til dejen er fast men stadig lidt klistret. Tilsæt evt. mere hvedemel hvis nødvendigt.
  • Sæt dejen til at hæve et lunt sted med et viskestykke over. Lad den hæve i 30 minutter.
  • Kom bagefter dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte bare hænderne.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med kerner.
  • Sæt bollerne i en kold ovn og tænd på 200 grader (ikke varmluft).
  • Giv bollerne 25-30 minutter. De fik 30 minutter i min ovn, men ovne kan variere.
  • Spises lune med smør.
  • Velbekomme.

Noter

Grovbollerne kan sagtens fryses.