Udskriv

Vegetarisk broccolisalat med creme fraiche dressing

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Antal 2 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

ovnbagte rødbeder:

  • 2 stk. små rødbeder
  • olie
  • salt

salaten:

  • 1 stk. broccoli
  • 1/2 rødløg

dressing:

  • 1-2 dl creme fraiche
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg presset
  • salt
  • peber

topping:

  • 1 håndfuld græskarkerner
  • lidt tørrede tranebær
  • evt. lidt frisk timian

Sådan gør du

  • Fremgangsmåde:
  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask rødbeder godt og skær dem i tynde skiver.
  • Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olie over og drys med salt.
  • Bages i ovnen ca. 15-20 minutter - hold øje med dem, det afhænger af ovn og rødbedernes tykkelse.
  • Imens laves salaten.
  • Vask broccoli og skær dem i grove stykker.
  • Hak løg fint.
  • Kom broccoli og løg i en skål og bland det godt sammen.
  • I en skål blandes dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Vend salaten i dressingen.
  • Top med de bagte rødbeder og top med græskarkerner, tørrede tranebær og evt. lidt frisk timian.
  • Velbekomme!