Go Back
+ servings
Udskriv

Vegetarisk broccolisalat med creme fraiche dressing

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Ovnbagte rødbeder:

  • 200 g rødbeder
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. soyasauce

Salaten:

  • 2 stk. broccoli (cirka 700g)
  • 1 stk. rødløg

Dressing:

  • 250 g creme fraiche (gerne 18%)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 fed hvidløg (finthakket eller presset)
  • 1/2 tsk. sukker
  • salt
  • peber

Topping:

  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 håndfuld tørrede tranebær

Sådan gør du

Ovnbagte rødbeder

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver.
  • Kom rødbederne i en skål. Hæld olie og soyasauce over og vend det rundt. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages i ovnen ca. 15-20 minutter - hold øje med dem, det afhænger af ovn og rødbedernes tykkelse.

Salaten

  • Imens laves salaten.
  • Vask broccoli og skær dem i grove stykker.
  • Hak løg fint.
  • Kom broccoli og løg i en skål og bland det godt sammen.

Dressing

  • I en skål blandes dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Vend salaten i dressingen.

Servering

  • Top med de bagte rødbeder og top med græskarkerner og tørrede tranebær.
  • Velbekomme!