Go Back
Udskriv

Gulderodskage med kikærter og chokolade-appelsin topping

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 8 stykker
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 stk. dåse kikærter 265g kikærter
  • 14 stk. dadler dem fra papæske, de bløde
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 knivspids stødt nelliker
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2 stk. æg
  • saft + skal af 1 økologisk appelsin
  • 75 g smør / kokosolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 dl mælk
  • 100 g havregryn
  • 100 g mel rismel, speltmel eller andet med fin struktur
  • 1 tsk. bagepulver
  • 70 g gulerødder

topping:

  • 40 g mørk chokolade
  • 2-3 spsk. appelsinsaft
  • skal af 1 appelsin
  • 1 spsk. kokosolie
  • 8 dadler bløde, fra papæske

Sådan gør du

  • Skyl kikærter godt.
  • Smelt smøret i en gryde.
  • Blend kikærter dadler, kanel, kardemomme, vanilje, nelliker, appelsin skal og saft, smør, æg, salt, mælk, havregryn, mel og bagepulver sammen.
  • Riv gulerødderne groft og kom det i dejen.
  • Rør det i dejen.
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en 20 cm springform.
  • Bages ved 200 grader varmluft i ca. 30-40 minutter (det er forskelligt hvor længe den skal have, prik i den med en gaffel. Dejen skal ikke hænge ved, men må gerne være en smule klistret).
  • Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen.
  • Mens den køler af, laves toppingen ved at blande det sammen i en minihakker. Kom det ovenpå kagen.
  • Kagen er bedst kold og den er allerbedst efter en nat på køl.
  • Velbekomme!