Go Back
Udskriv

Sundere nutella-kage

Ret Bagværk, Dessert
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 8 stykker
Forfatter Stinna

Ingredienser

kage:

  • 2 stk. æg
  • 150 g hasselnødder
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 15 stk. dadler bløde og uden sten
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. vaniljepulver ikke vaniljesukker
  • 1 dl mælk alm. mælk eller fx mandelmælk
  • 1 spsk. honning eller agavesirup/ ahornsirup
  • 2 spsk. kokosolie fast
  • 60 g mørk chokolade

topping:

  • 3 stk. avocadoer
  • 10 stk. dadler bløde og uden sten
  • ét drys salt
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. kokosolie fast

pynt:

  • ristede hasselnødder
  • lidt sølvglimmer spiseligt selvfølgelig
  • 40 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Først skal selve kagen laves. Start med at tænde ovnen på 180 grader (ikke varmluft).
  • Kom alle ingredienserne til kagen i en blender eller food processor og blend det, til det har en fin konsistens. Hvis du ikke ejer sådan en maskine, så kan det klares i en minihakker, hvor du deler ingredienserne lidt op.
  • Hak chokolade groft og tilsæt til dejen. Rør godt rundt.
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Min form var 22cm, men 20cm vil også fint kunne bruges.
  • Kagen bages midt i ovnen i ca. 30 minutter, til den føles lidt fast. Hold øje med den - der er forskel på ovne og den må gerne være lidt blød inden i.
  • Når kagen er kølet af, skal toppingen laves. Blend alle ingredienser sammen og smag til med salt og honning.
  • Smør toppingen på kagen. Pynt med ristede hasselnødder, som er vendt i sølvglimmer og drys med grofthakket mørk chokolade.
  • Velbekomme!