Udskriv

Indiske gule ris

Ret Aftensmad, Tilbehør
Køkken Indisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 250 g ris hvide eller brune ris (ukogt)
  • vand
  • lidt salt til kogning
  • lidt olie til stegning
  • 2 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1-2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • salt

Sådan gør du

  • Kog ris i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
  • Når risene er kogt, tages de af varmen.
  • Kom lidt olie på en stegepande eller i en gryde.
  • Hak løg og hvidløg og tilsæt det til panden. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt hvidløg, spidskommen, kanel, kardemomme og gurkemeje.
  • Tilsæt de kogte ris og rør det hele godt rundt.
  • Hak mandæer groft og tilsæt mandler og tranebær til panden.
  • Smag det hele til med salt.
  • Velbekomme.