Udskriv

Chokoladekage uden sukker og mel

Nem chokoladekage lavet med dadler istedet for almindelig sukker.
Ret Bagværk, Dessert
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 5 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 4 æg
  • 160 g mørk chokolade (du kan bruge en sukkerfri variant)
  • 250 g mandelmel vores er købt, men ret groft i konsistensen. Jeg tror sagtens man kan bruge finthakkede mandler, det vil jeg selv gøre næste gang.
  • 165 ml kokosmælk én lille dåse
  • 1 spsk kakaopulver
  • 15 dadler vi brugte store friske dadler
  • 1 vanillestang
  • 1 tsk. bagepulver kan sagtens laves uden..

Sådan gør du

  • Blend de 250g mandler og dadler sammen.
  • Smelt chokolade og kokosmælk i en gryde. Rør det godt sammen, så det ligner chokoladesauce.
  • Pisk de 4 æg med en pisker.
  • Bland ingredienserne og kom 1 tsk bagepulver og 1 vanillestang i (kornene). Rør rundt.
  • Lad kagen blive kold inden du spiser den. Hvis du kan vente - det kunne min moster ikke :-)
  • Kagen bages i 30min ved 180 grader.