200gkornblanding (knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, hørfrø, sesam og solsikkekerner)
25ggær
4dlkoldt vand
1tsk.honning
1spsk.olivenolie
150grugmel
550-600ghvedemel
2tsk.groft salt
1stk.æg til pensling
kerner til topping
Sådan gør du
Start med at koge kernerne i 4-5 minutter. Hæld derefter vandet fra og lad det køle helt af. Du kan også overhælde det med koldt vand, for at lade det køle hurtigere.
Oplæs gær i vand i en skål.
Tilsæt honning og olivenolie.
Tilsæt mel, de kogte (og afkølede) kerner og salt.
Lad dejen æltes på røremaskinen i ca. 5 minutter, til dejen bliver glattere. Alternativt kan du ælte den i hånden.
Kom et viskestykke over skålen. Lad dejen hæve i en time et lunt sted.
Tænd ovnen på 250 grader (alm. ovn, ikke varmluft). Lad en bageplade være inde i ovnen.
Beklæd en anden bageplade med bagepapir. Kom vand på hænderne og tag klatter af dej op. Placer dem på den kolde bageplade. Pensel bollerne med æg og drys med kerner.
Skru ovnen ned på 225 grader.
Træk forsigtigt bagepapiret med bollerne på over på den varme bageplade. Bollerne bages til de er gyldne. Dette tager 15-20 minutter, alt efter din ovn. Hold øje med dem. Du kan alternativt banke under en bolle. Den skal lyde hul, så er den færdig.