Udskriv
Aloo gobi

Aloo gobi - vegetarisk indisk ret med blomkål og kartofler

Ret Aftensmad
Køkken Indisk, Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Aloo gobi:

  • 300 g kartofler
  • 1 stk. blomkål
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 x 2 cm frisk ingefær
  • 1/2 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. garam masala blandingskrydderi
  • 3/4 tsk. tørrede koriander stødt
  • 1 stk. dåse hakkede tomater
  • 5 dl vand
  • salt
  • saft af 1/2 lime

Tilbehør:

  • yasminris
  • eventuelt lidt creme fraiche eller soyayoghurt

Sådan gør du

  1. Start med at skære kartoflerne i tern og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
  2. Snit løg, hvidløg og ingefær fint. Kom lidt olie på en pande og steg løg, hvidløg og ingefær et minuts tid.
  3. Tilsæt spidskommen, garammasala, koriander og steg det med et øjeblik.
  4. Tilsæt hakkede tomater og vand.
  5. Når kartoflerne har kogt ca. 10 minutter, kommes de på panden sammen med hakket blomkål.
  6. Lad retten koge til kartofler og blomkål er møre.
  7. Smag til med salt og limesaft.
  8. Spises med kogte ris.
  9. Velbekomme!