Udskriv

Hokkaidosuppe med røde linser, kokosmælk og karrypasta

Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Vegetarisk
Keyword Græskarsuppe
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 stk. hokkaido græskar
  • 1 stk. rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • ½ tsk tørret koriander
  • 1 stk. dåse flåede tomater
  • 1x1 cm frisk ingefær
  • 1 rød chili mindre hvis du ikke ønsker en stærk suppe
  • 1,5 dl røde linser
  • 1 stk. dåse kokosmælk
  • salt spar ikke på salt, græskar er ret sødt i smagen
  • peber
  • saft af ½ citron
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak rødløg, hvidløg, ingefær og chili. Steg det i en gryde med olie. Det behøves ikke at blive hakket fint, da suppen skal blendes.
  • Kom karrypasta og koriander i.
  • Skær hokkaido-græskar i tern. Jeg beholdt skrællen på mit, men ellers tag skrællen af med en skarp kniv eller kartoffelskræller. Fjern kernerne med en ske - smid dem ikke væk, de kan ristes i ovnen og blive den lækreste snack.
  • Kom græskar i gryden og steg det 1 minut.
  • Kom de flåede tomater i og 5 dl vand.
  • Lad det koge til græskaret er næsten mørt.
  • Kom de røde linser i og lad dem koge ved.
  • Når græskaret er mørt, så blendes suppen.
  • Kom suppen tilbage i gryden og kom kokosmælk i.
  • Smag til med citron, salt og peber.
  • Jeg toppede suppen med yoghurt (vi brugte en variant med soja), soyaristede mandler og nigellafrø.
  • Velbekomme!

Noter

Suppen kan sagtens fryses.