Udskriv

Falafler med gulerødder

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 20 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 500 g gulerødder
  • 3 dl havregryn finvalsede
  • 1 dåse kikærter
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. tørrede koriander
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. citronsaft
  • eventuelt lidt rød chili.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask gulerødderne, skræl dem og skær dem i mindre stykker.
  • Kom dem i ovnen i et ildfast fad og bag dem til de er møre.
  • Kom gulerødderne i en blender.
  • I blenderen tilsættes havregryn, kikærter, æg, løg, hvidløg, persille, spidskommen, koriander, salt og citronsaft. Blend det hele godt sammen. Hvis du ikke har en blender, så brug en foodprocessor eller stavblender.
  • Kom olie på en pande.
  • Start med at stege én falafel, for at smage om der er nok krydderi i.
  • Steg resten af falaflerne til de er gyldne.
  • Spises med pandebrød og dressing.
  • Velbekomme!