Go Back
Indisk vegetarret med spinat og kikærter
Udskriv

Indisk vegetarret

Ret Aftensmad, Gryderet
Køkken Indisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 2 dåser kikærter
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. løs sort te (eller 1 brev sort te)
  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2x2 cm frisk ingefær, gerne økologisk (så er du fri for at skrælle det)
  • olie til stegning
  • 1 spsk. garam masala, indisk krydderiblanding
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. gurkemeje, stødt
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 500 g friske tomater
  • 1-2 dl vand
  • salt
  • 1 håndfuld frisk spinat

Tilbehør

  • ris
  • friske koriander
  • raita (indisk yoghurt-dip)

Sådan gør du

  • Start med at hælde vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt. Kom kikærter, vand og sort te i en gryde. Lad det koge i ca. 8 minutter.
  • Imens hakkes løg, hvidløg og ingefær. Kom olie på en pande og tilsæt løg, ingefær og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt krydderierne til panden og lad det stege et halv minut under omrøring.
  • Hak tomater groft og tilsæt dem til panden. Tilsæt lidt vand.
  • Tilsæt nu kikærterne (og vandet!) til panden. Lad det hele småkoge, til tomaterne er kogt ud.
  • Smag retten til med salt.
  • Lige inden servering røres frisk spinat i. Vend det godt rundt og lad det koge i et halvt minut igen.

Noter

Sort te bidrager med smag til denne ret. Men hvis du ikke har noget sort te, så kan det godt undlades.