Go Back
Udskriv

Sundt bananbrød

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 1 bananbrød
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 200 g modne bananer svarer til 4 små
  • 3 spsk. smagsneutral olie - helst kokosolie
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. vanillepulver ikke sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. honning eller sirup
  • 4 dl grahamsmel
  • 1 dl havregryn
  • 60 g mørk chokolade lidt ekstra, hvis du vil have smeltet chokolade på brødet

Sådan gør du

  • Blend bananer, til det er som mos.
  • Blend havregryn til mel i en minihakker.
  • Bland bananmos, havregryn, æg, olie, vanillepulver, bagepulver, salt, honning og grahamsmel i en skål.
  • Hak mørkt chokolade groft og kom i dejen.
  • Kom bagepapir i en rugbrødsform. Jeg brugte en lidt lille form fra søstrene grene.
  • Kom dejen heri og bages ved 180g. Mit brød fik 30 minutter.
  • Kom lidt stykker mørk chokolade på brødet, lige når det er taget ud af ovnen. Fordel det med en kniv, når det er smeltet.

Noter

Brødet kan spises som kage eller med smør på.