Go Back
Udskriv

Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær

Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 stk. hokkaidogræskar (mellemstørrelse)
  • 1 stk. stor sød kartoffel (alternativt brug kartoffel eller gulerod)
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 stk. lille klump frisk gurkemeje, eller brug 1/2-1 tsk. tørret
  • 2 tsk. paprika
  • 3 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. soyasauce
  • 5 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber
  • citronsaft
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg det i olie i en gryde.
  • Skræl græskaret og tag kernerne ud. Skræl også den søde kartoffel.
  • Skær græskar og kartoffel i tern og kom det i gryden.
  • Kom ingefær, gurkemeje, paprika, karry og spidskommen i gryden. Lad det stege et minut under omrørring.
  • Kom vand og kokosmælk i.
  • Kog til græskar og sød kartoffel er mørt.
  • Blend suppen. Smag til med soya, citronsaft, salt og peber.
  • Server med ristede græskarkerner og eventuelt lidt ris. Velbekomme!

Noter

Du kan sagtens lave suppen dagen i forvejen og blot varme den op igen i en gryde.