Go Back
Udskriv

Kikærtesuppe

Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Vegansk, Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. porre
  • 1/2 stk. rød chili (eller lidt tørret chili)
  • 1 lille klump ingefær (kan sagtens undværes)
  • olie til stegning
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. tomatpure
  • 3 stk. store gulerødder
  • 1/2 stk. broccoli
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kikærter - ca. 240g kogte (eller butterbeans)
  • 1/2 L vand med bouillionterning i
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg, porre, chili og ingefær. Det behøver ikke hakkes fint, da suppen skal blendes.
  • Kom olie i en gryde og steg ovenstående til løget bliver klart i farven.
  • Tilsæt nu spidskommen, karry og tomatpure. Lad det stege kort, mens du rører godt rundt.
  • Tilsæt grofthakket broccoli, hakkede gulerødder, kikærterne, vand, kokosmælk og dåsen med de hakkede tomater.
  • Lad det koge, til grøntsagerne er møre.
  • Når grøntsagerne er møre, skal suppen blendes. Jeg brugte min almindelige blender.
  • Hæld suppen tilbage i gryden igen og varm den op.
  • Smag suppen til med citron og salt.
  • Serveres med groft brød til. Velbekomme!