Udskriv

Sundere kanelsnurrer

Lækre kanelsnurrer i en lidt sundere variant
Ret Bagværk
Køkken Sundere søde sager
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 15 minutter
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. skyr eller neutral yoghurt
  • 1 spsk. agavesirup eller honning
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 225 g hvedemel
  • 1 stk. æggeblomme til pensling

Remonce

  • 8 stk. bløde dadler
  • 1 stk. lille moden banan
  • 2 spsk. kanel
  • 2 spsk. brun farin (kan undlades)
  • 100 g blødt smør

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter salt, kardemomme, olie, skyr og agavesirup i skålen.
  • Tilsæt fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne.
  • Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.
  • Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør, banan og kanel i en minihakker. Ejer du ikke sådan en, kan du med lidt tålmodighed mose det sammen med en gaffel.
  • Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.
  • Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden tredjedel over den første, så dejen får tre lag.
  • Rul forsigtigt dejen ud igen så fladt som muligt, men pas på, den ikke sprækker.
  • Skær dejen ud i lange strimler, der er 2-3 cm brede.
  • Skær et snit i strimlerne fra top til bund uden at skære hele vejen igennem, så den forbliver samlet i den ene ende. På den måde får hver to nye strimler, der kan snos om hinanden. Rul de snoede strimler sammen, og luk enden ved at presse den forsigtigt op under bunden af din kanelsnurre.
  • Placér kanelsnurrerne på en beklædt bageplade, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pensl kanelsnurrerne med æggeblomme, og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er flot gyldne.