Go Back
Udskriv

Madvafler med linsefyld og artiskokcreme

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Artiskokcreme

  • 60 g artiskokker i olie, drænede
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk. olivenolie

Vafler

  • 3 stk. æg
  • 100 g majsmel
  • 1,5 dl mælk
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 tsk. olivenolie til at smøre vaffeljernet med

Linsefyld

  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl hakkede soltørrede tomater i olie
  • 1 dåse grønne linser
  • 1 stor håndfuld frisk spinat
  • 1/4 tsk. salt

Topping

  • avocado

Sådan gør du

  • Først laves artiskokcremen. Blend alle ingredienserne sammen til en cremet konsistens. Jeg vil anbefale en minihakker, da portionen nok er for lille til en blender.
  • Lav vaffeldejen ved at piske alle ingredienserne sammen i en skål, til en ensartet masse. Opvarm vaffeljernet og steg vaflerne i en smule olie.
  • Nu skal fyldet laves.
  • Hak løget og pres hvidløget. Svits det hele i olivenolie på en pande.
  • Hæld vandet fra linserne og olien fra de soltørrede tomater. Tilsæt det til panden.
  • Lad det stege et et pat minutter. Tilsæt spinat og smag til med salt.
  • Server vaflerne med artiskokcreme, linsefyld og top med avocado. Velbekomme!