Udskriv

Mulligatawny - indisk vegetarisk suppe

Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Indisk, Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 2 stk. løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2x2 cm frisk ingefær
  • 1,5 spsk. garam masala (indisk blandingskrydderi)
  • 1,5 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. gurkemeje, stødt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids nelliker, stødt
  • 2 stk. lauerbærblade
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 stk. æble i tern
  • 7 dl vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillion-terning
  • 150 g røde linser
  • 1 dåse kokosmælk
  • limesaft
  • salt

Sådan gør du

  • Kom olie i en gryde.
  • Skræl ingefæren.
  • Hak løg, hvidløg og ingefær, og tilsæt det til gryden.
  • Tilsæt nu garam masala, koriander, gurkemeje, kanel og nelliker.
  • Lad det stege lidt, imens resten gøres klar.Snit bladselleri i skiver og skær æblet i tern. Tilsæt det til gryden.
  • Tilsæt van, bouillon, linser og kokosmælk.
  • Lad suppen koge indtil linserne er blevet møre.
  • Smages til med limesaft og salt.
  • Serveres med friske koriander, æbletern og naanbrød. Velbekomme!