Go Back
Udskriv

Salat med butterbeans, persille og feta

Ret Aftensmad, Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Stegte bønner

  • 250 g kogte butterbeans (store hvide bønner, kan også findes på dåse)
  • 2 tsk. soyasauce
  • lidt olie
  • 1/2 tsk. paprika

Salaten

  • 5 stk. friske grænne asparges
  • 1/2 stk. agurk
  • 1 stk. lille rødløg
  • 2 stk. friske foråsløg
  • 5 stk. cherrytomater
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • fetaost / salatost

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 fed hvidløg, presset eller finthakket
  • 1/2 tsk. honning
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Først laves de stegte bønner. Kom lidt olie på en pande. Tilsæt bønnerne og lad dem stege lidt. Tilsæt soyasauce og paprika, rør det godt rundt. Når bønnerne har fået lidt farve, tages panden af blusset og bønnerne køler af.
  • Imens laves salaten. Skær asparges i stykker på ca. 2 cm og halver cherrytomaterne. Kom dem i en skål.
  • Skær agurk i mindre stykker og tilsæt til skålen.
  • Skær rødløg i skiver (eller hak det i ønsket størrelse) og snit forårsløg fint. Tilsæt det til skålen.
  • Hak bredbladet persille groft og kom det i skålen.
  • Bland dressingen i en lille skål.
  • Kom de stegte bønner over i salatskålen, tilsæt dressing og rør det hele rundt.
  • Salaten toppes med fetaost. Velbekomme.