Go Back
Udskriv

Nektarinsalat med feta og tomat

Ret Salat
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Salat

  • 100 g perlespelt
  • 1 stk. rødløg
  • 100 g grønne bønner (helst friske, men frosne kan også bruges)
  • 2 stk. nektariner
  • 10 stk. cherrytomater

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • frisk mynte, finthakket (kan undlades eller erstattes med bredbladet persille)

Topping

  • feta eller salatost
  • ristede græskarkerner

Sådan gør du

  • Start med at koge perlespelt i letsaltet vand til de er møre.
  • Imens skæres rødløg i ringe (eller snittes fint). Kom dem i en skål eller på et salatfad.
  • Bønnerne overhældes med kogende vand (også hvis de er friske, så skal de kort i kogende vand). Hæld derefter koldt vand over dem og lad dem dryppe lidt af. Skær dem i mindre stykker og tilsæt dem i skålen.
  • Skær nektariner i både og cherrytomater i halve. Bland det i salaten (gem lidt nektarinstykker til pynt).
  • Når perlespelt er kogt færdigt, skylles det i koldt vand og dryppes lidt af. Bland det i salaten.
  • Dressingen blandes sammen i en skål og hældes over salaten. Bland det hele rundt.
  • Salaten serveres med feta på toppen og ristede græskarkerner.
  • Velbekomme.