Go Back
Græske kartofler
Udskriv

Græske kartofler

Ret Aftensmad
Køkken Græsk, Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 stk. stort hvidløg, presset
  • 1/2 tsk. stødt paprika
  • 1/2 tsk. salt
  • skal af 1/2 citron, fint revet på et rivejern

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 225 grader (alm ovn, ikke varmluft).
  • Vask kartoflerne godt. Skær dem i både. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Rør ingredienserne til marinaden i en skål.
  • Hæld marinaden over kartoflerne og vend det godt rundt.
  • Sæt bagepladen med kartoflerne i ovnen. Bag dem 15 min og vend dem herefter. Bages yderligere 15 minutter.
  • Efter de 30 minutter skrues temperaturen op på 250 grader. Bages i 10-15 minutter, til kartoflerne er sprøde og lidt mørke.
  • Velbekomme.