Go Back
Sprøde kikærter
Udskriv

Knasende sprøde ovnbagte kikærter

Ret Snack
Køkken Vegansk, Vegetarisk
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 1 skål
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter (240g kogte kikærter)
  • 1 spsk. krydderi (Jeg har lavet dem både med garam masala, samt med paprika og spidskommen)
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1/4-1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. hvedemel (jeg har kun forsøgt med hvedemel, men måske en anden fin meltype kan bruges)

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt.
  • Tænd ovnen på 200 grader - varmluft.Kom kikærter,krydderier, olivenolie og salt i en skål og bland godt.
  • Tilsæt hvedemel og bland det hele godt sammen.
  • Kom kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen. Jeg gav dem 30-40 minutter, men de skal have til de er næsten helt sprøde og gyldne. Vend dem gerne med en ske undervejs. De bliver helt sprøde når de er taget af.
  • Spises som snack og opbevares i en lufttæt beholder, så kan de holde nogle dage - hvis de ikke er spist inden!
  • Velbekomme.