Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe
Udskriv

Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe

Ret Aftensmad
Køkken Vegansk, Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Cashewnødde-fløde

  • 70 g cashewnødder (rå, usaltede)
  • 2 dl vand
  • saft af 1/2 citron
  • 1 drys salt

Svampesauce

  • olivenolie til stegning
  • 1/2 bakke champignon
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. paprika
  • salt og peber

Pasta

  • 1 pakke frisk pasta

Sådan gør du

Cashewnødde-fløde

  • Kom cashewnødder i en skål. Overhæld dem med kogende vand. Lad dem gerne stå i et par timer - men ellers er det ok, at de bare står i 10 minutter. Den længere tid gør blot saucen mere cremet.
  • Når cashewnødderne har været i blød i det varme vand i minimum 10 minutter, hældes vandet fra. Kom cashewnødder, 2 dl vand, citronsaft og salt i en blender. Blend det hele godt sammen, til massen er ensartet. Det bliver ret tyndt.

Svampesauce

  • Hak løg groft. Riv hvidløg. Kom begge dele på en varm pande med olie.
  • Skær champignion i tynde skiver og tilsæt til panden.
  • Tilsæt soyasauce, paprika og peber. Lad det stege, til svampene har fået farve.
  • Hæld cashewnødde-fløden over i panden og rør det godt rundt.
  • Kog pasta som anvist på pakken.
  • Når pasta er færdigkogt, hældes det over i panden. Hvis saucen er for tyk, tilsættes en smule af pastavandet.
  • Smag til med salt.
  • Velbekomme.

Noter

Det anbefales at lade cashewnødderne stå i blød i længere tid.