Go Back
Udskriv

Sommersalat med vandmelon, feta, edamamebønner, perlebyg og mynte

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Salat

  • 1 dl hvedekerner/perlebyg eller andet
  • 300 g vandmelon
  • 200 g edamamebønner (uden bælg, findes på frost)
  • 1/2 stk. finthakket rødløg
  • 1 lille håndfuld frisk mynte (eller bredbladet persille)

Dressing

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Topping

  • fetaost eller salatost

Sådan gør du

  • Start med at koge hvedekernerne/perlebyg som anvist på pakken i letsaltet vand.
  • Imens skæres vandmelon i tern.
  • Tø edamamebønnerne op fra frost ved at overhælde dem med kogende vand, lad dem stå et par minutter og hæld vandet fra. Tilsæt vandmelon og edamamebønner til salatskålen.
  • Hak rødløg og mynte fint. Tilsæt det til salaten.
  • Dressingen laves ved at blande alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Når hvedekernerne er færdige (der må gerne være lidt bid i), skylles de med koldt vand (så de er kolde) og tilsættes til salatskålen.
  • Overhæld det hele med dressingen og rør rundt.
  • .Salaten toppes med fetaost/salatost.
  • Velbekomme.