Udskriv

Sommersalat med bulgur, blomkål, tomat, agurk og vandmelon

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 3 dl bulgur (ikke kogt)
  • 1 lille blomkål
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk. agurk
  • 200 g vandmelon
  • 1 stk. rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • ristede mandler

Sådan gør du

  1. Start med at koge bulgur som anvist på posen.

  2. Imens klargøres grøntsagerne. Hak blomkål i små stykker, enten i en foodprocessor eller med en kniv. Kom det i en skål.

  3. Skær cherrytomater i halve og skær agurk og vandmelon i mindre stykker. Kom det i skålen.

  4. Skær rødløg i skiver og hak persille groft. Tilsæt det til skålen.

  5. Dressingen røres sammen i en lille skål.

  6. Når bulgur er færdigkogt, afkøles det (hæld evt. koldt vand over). Lad det dryppe godt af og tilsæt det til salatskålen.

  7. Hæld dressingen over og rør det godt rundt. Smag til med salt.

  8. Rist mandler på en tør pande til de er gyldne. Hak dem efterfølgende og drys dem over salaten.

  9. Velbekomme.