Go Back
Udskriv

Chokoladetrøfler med bønner

Ret Søde snacks
Køkken Sundere søde sager
Forb. tid 20 minutter
Hviletid 15 minutter
Antal 13 stk.
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 dåse kidneybønner
  • 4-5 spsk. agavesirup / kokossirup / ahornsirup
  • 100 g mandler
  • ét lille drys salt
  • 2 spsk. peanutbutter
  • lidt kardemomme
  • lidt kanel
  • 2-3 spsk. kakaopulver kom lidt i ad gangen, der er forskel på smagen
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • lidt mandelessens
  • 80-100 til chokolade til overtræk jeg brugte en 70% – tilsæt evt. 1 spsk.kokosolie, for en tyndere chokolade

Sådan gør du

  • Skyl bønnerne grundigt.
  • Kom mandler i en minihakker/foodprocessor og blend det fint.
  • Tilsæt resten af ingredienserne (pånær chokolade) til minihakkeren og blend det, til det har en ensartet konsistens.
  • Sæt dejen i køleskabet (eller gerne fryseren) i et kvarters tid.
  • Dejen kan nu trilles til kugler, som overtrækkes med smeltet chokolade.
  • Jeg smelter chokolade over vandbad eller direkte i en gryde. Jeg bruger så en ske og en gaffel, hvor jeg kommer én kugle ad gangen ned i skålen og vender den rundt med skeen, hvorefter jeg bruger ske og gaffel til at få den op igen.
  • Placer de overtrukne kugler på en tallerken beklædt med bagepapir.
  • Sættes på køl og spises kolde.
  • Velbekomme.

Noter

Trøflerne smager bedst når de spises helt kolde fra køleskabet.