Udskriv

Vegetarisk indisk korma

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 300 g kartofler
  • olie til stegning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2x2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. karry
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. salt
  • 1 drys nelliker, stødt
  • lidt chili
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk stor
  • 1 dl fed yoghurt (jeg brugte 10% græsk yoghurt)
  • 1 blomkål
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 dåser kidneybønner (ca. 500g)

Tilbehør

  • ris
  • creme fraiche

Sådan gør du

  • Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 minutter. 
  • Imens hakkes løget i mindre stykker og hak hvidløget fint. 
  • Kom olie på en stor pande (eller en gryde) og varm den op. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege til løget er blevet klart, men ikke brunt.
  • Hak ingefær fint og tilsæt det til panden. Tilsæt alle krydderierne og lad det stege lidt under omrøring. 
  • Tilsæt nu hakkede tomater, kokosmælk og yoghurt til panden. 
  • Skær blomkål i mindre stykker og tilsæt det i panden. 
  • Tilsæt kartoflerne når de har kogt i ca. 8 minutter. Tilsæt kidneybønner.
  • Lad retten koge til kartoflerne er kogt møre og blomkål er mørt, men stadig har bid.
  • Smages til med citron og salt. Serveres med ris til. 
  • Velbekomme. 

Noter

Retten kan med fordel laves dagen i forvejen og blot varmes.