Go Back
Udskriv

Sundere chokoladeboller med banan

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Antal 11 stk.
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 4 dl lun mælk jeg brugte sødmælk - men vand kan nok også bruges (hvis du laver dem hæve længe, så koldt mælk)
  • 25 g gær (hvis du lader dem hæve længe, så bare 10g gær)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1/2 spsk. groft salt
  • 2 tsk. honning
  • 2 æg
  • 8 dl hvedemel
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl rugmel
  • 2 bananer
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Kom koldt mælk og gær i en skål. Rør gæren ud.
  • Tilsæt olie, salt, honning og æg. Rør det rundt.
  • Tilsæt nu hvedemel, havregryn og rugmel. Jeg brugte røremaskine og rørte dejen på fuld hastighed omkring 10 minutter- men mindre kan også gøre det eller de kan æltes i hænderne.
  • Mos bananerne i en skål med en gaffel eller mos dem i en foodprocessor/ minihakker.
  • Tilsæt banan til dejen og ælt det sammen med hænderne.
  • Tilsæt groft chokolade (vent lidt med dette, hvis dejen er varm efter en tur på røremaskinen). Ælt dejen en smule, så chokoladen bliver ordentligt fordelt.
  • Lad dejen hæve en time ved stuetemperatur (gerne et lunt sted) med et klæde over. Du kan også hæve dem længere tid, men så skal der bruges mindre gær.
  • Tænd ovnen på 250 grader (ikke varmluft).
  • Kom dejen på en bageblade beklædt med bagepapir, brug blot to skeer til at 'klatte' dejen ud.
  • Pensel bollerne med et sammenpisket æg.
  • Sæt bollerne i ovnen og skru ned til 220 grader.
  • Bollerne bages til de er gyldne, i min ovn tog det ca. 15 minutter.
  • Spises med smør på.
  • Velbekomme!

Noter

Bollerne kan sagtens fryses.