Udskriv

Sundere chokoladeboller med banan

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Antal 11 stk.
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 4 dl lun mælk jeg brugte sødmælk - men vand kan nok også bruges (hvis du laver dem hæve længe, så koldt mælk)
  • 25 g gær (hvis du lader dem hæve længe, så bare 10g gær)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1/2 spsk. groft salt
  • 2 tsk. honning
  • 2 æg
  • 8 dl hvedemel
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl rugmel
  • 2 bananer
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Kom koldt mælk og gær i en skål. Rør gæren ud.
  2. Tilsæt olie, salt, honning og æg. Rør det rundt.
  3. Tilsæt nu hvedemel, havregryn og rugmel. Jeg brugte røremaskine og rørte dejen på fuld hastighed omkring 10 minutter- men mindre kan også gøre det eller de kan æltes i hænderne.
  4. Mos bananerne i en skål med en gaffel eller mos dem i en foodprocessor/ minihakker.
  5. Tilsæt banan til dejen og ælt det sammen med hænderne.
  6. Tilsæt groft chokolade (vent lidt med dette, hvis dejen er varm efter en tur på røremaskinen). Ælt dejen en smule, så chokoladen bliver ordentligt fordelt.
  7. Lad dejen hæve en time ved stuetemperatur (gerne et lunt sted) med et klæde over. Du kan også hæve dem længere tid, men så skal der bruges mindre gær.

  8. Tænd ovnen på 250 grader (ikke varmluft).
  9. Kom dejen på en bageblade beklædt med bagepapir, brug blot to skeer til at 'klatte' dejen ud.
  10. Pensel bollerne med et sammenpisket æg.
  11. Sæt bollerne i ovnen og skru ned til 220 grader.
  12. Bollerne bages til de er gyldne, i min ovn tog det ca. 15 minutter.
  13. Spises med smør på.
  14. Velbekomme!