Go Back
Udskriv

Sund nutella

Ret Morgenmad
Køkken Sundere søde sager
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 glas
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 200 g hasselnødder
  • 1 spsk kokosolie
  • 1,5 dl kokosmælk
  • ¼  tsk salt
  • 10 friske dadler (de dadler der købes i en papæske i grøntsagsafdelingen)
  • 50 g 70% mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom hasselnødderne på en bageplade og bag dem i ovnen, til de er gyldne. Jeg gad mine ca. 15-20min.
  • Mens hasselnødderne er varme, kommes de i en minihakker/food processor. Blend nødderne. Først bliver nødderne til fint mel, men du skal fortsætte med at blende.
  • Når nøddemelet bliver en smule klistret, tilsætter du 1 spsk kokosolie.
  • Blend videre, til det bliver en cremet nøddemasse.Kom nu salt og dadler i (husk at fjerne sten). Blend igen, til massen er ensartet.
  • Kom kokosmælk i og blend.Smelt chokoladen og kom den i nøddecremen.
  • Blend det hele sammen og smag til med salt.
  • Hvis du ønsker en mørkere nutella, så kom mere smeltet chokolade i.