Udskriv

Nemme grove naanbrød

Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 6 stk.
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 2 dl groft mel
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl. creme fraishe / skyr
  • olivenolie til pensling
  • nigellafrø

Sådan gør du

  1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
  2. Tilsæt vand, olivenolie og creme fraiche.
  3. Ælt det hele sammen med hænderne eller på en bagemaskine. Dejen skal være blød og slippe hænderne, da den skal kunne rulles ud. Hvis den ikke kan dette, tilsættes mere hvedemel.
  4. Lad dejen hvilke i 10 minutter i skålen.
  5. Del dejen i 6 stykker.
  6. Dejen rulles ud til små flade brød - de skal ikke være for tykke.
  7. Kom lidt vand på den ene side og kom denne side på en varm tør pande.
  8. Pensel den side der er opad med olivenolie og drys med nigellafrø.
  9. Vendes og steges på den anden side, når de er gyldne.
  10. Spises lune. De er bedst lige når de er stegt.
  11. Velbekomme!

Opskriftsnoter

opskriften er inspireret af denne opskrift fra dygtige Frk. Kræsen.