Go Back
Udskriv

Romesco sauce - dip med bagte peberfrugter, mandler og hvidløg

Ret Tilbehør
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 4 røde peberfrugter
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili
  • 100 g mandler
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • lidt olivenolie
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på grillfunktion. Hvis din ovn ikke kan det, så bare over – og undervarme ved 200 grader.
  • Skær peberfrugter i halve og fjern kernerne. Kom peberfrugter, hvidløg og chili i ovnen og bag det, til det er mørkt udenpå (gerne lidt sort, da skrællen alligevel skal af). Det skal muligvis lige vendes lidt undervejs.
  • Imens ristes mandlerne på en tør pande, til de er gyldne.
  • Når peberfrugt, hvidløg og chili er færdige, skal skrællen fjernes. Dette kan gøres med en gaffel. Pil også hvidløget.
  • Kom peberfrugt, hvidløg, chili, mandler, citronsaft, olivenolie og salt i en blender/minihakker og blend indtil det har fået en ensartet konsistens - jeg laver sommetider min lidt grovere i konsistensen, det er også lækkert.
  • Smag til med salt.
  • Bruges som smørelse i sandwich.
  • Opbevares i køleskabet.
  • Velbekomme!