Udskriv

Romesco sauce - dip med bagte peberfrugter, mandler og hvidløg

Ret Tilbehør
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 4 røde peberfrugter
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili
  • 100 g mandler
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • lidt olivenolie
  • lidt salt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på grillfunktion. Hvis din ovn ikke kan det, så bare over – og undervarme ved 200 grader.
  2. Kom hele peberfrugter, hvidløg og chili i ovnen og bag det, til det er mørkt udenpå (gerne lidt sort, da skrællen alligevel skal af). Det skal muligvis lige vendes lidt undervejs.
  3. Imens ristes mandlerne på en tør pande, til de er gyldne.
  4. Når peberfrugt, hvidløg og chili er færdige, skal skrællen fjernes. Dette kan gøres med en gaffel. Pil også hvidløget.
  5. Kom peberfrugt, hvidløg, chili, mandler, citronsaft, olivenolie og salt i en blender/minihakker og blend indtil det har fået en ensartet konsistens - jeg laver sommetider min lidt grovere i konsistensen, det er også lækkert.
  6. Smag til med salt.
  7. Bruges som smørelse i sandwich.
  8. Opbevares i køleskabet.
  9. Velbekomme!